Cuketová buchta hrníčková

Cuketová buchta hrníčková recept

Tato cuketová buchta hrníčková je rychlý, jednoduchý a vyzkoušený recept.

Ingredience na cuketovou buchtu hrníčkovou:
      • 2 hrnky hladké mouky
      • 1 hrnek cukru krystal
      • 1 prášek do pečiva
      • 1 hrnek oleje
      • 3 vejce
      • 2 hrnky nastrouhané cukety
      • 2 lžičky kakaa
      • 1 lžička skořice
Příprava receptu na cuketovou buchtu – hrníčkovou:
V míse smícháme všechny sypké suroviny (mouku, prášek do pečiva a cukr). Přidáme olej, vejce, nastrouhanou cuketu a podle hustoty asi 3 lžíce mléka a vše dobře promícháme. Nakonec přidáme kakao a skořici a opět řádně zamícháme.

Těsto nalijeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech. Pečeme při teplotě 180 stupňů asi 25 – 30 minut (podle druhu trouby). Nakonec cuketovou buchtu posypeme cukrem.

Těsto na cuketovou buchtu

Tip k přípravě cuketové buchty

Příprava cuketové hrníčkové buchty je opravdu rychlá a snadná. Díky nastrouhané cuketě je buchta vláčná a není suchá. Místo cukety se dají přidat nastrouhaná jablka, která si můžeme v sezóně i zavařit a používat po celý rok k přípravě různých moučníků, nákypů a podobně – Zavařená strouhaná jablka.

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *