Cuketová buchta hrníčková
Tato cuketová buchta hrníčková je rychlý, jednoduchý a vyzkoušený recept.
Ingredience na cuketovou buchtu hrníčkovou:
- 2 hrnky hladké mouky
- 1 hrnek cukru krystal
- 1 prášek do pečiva
- 1 hrnek oleje
- 3 vejce
- 2 hrnky nastrouhané cukety
- 2 lžičky kakaa
- 1 lžička skořice
V míse smícháme všechny sypké suroviny (mouku, prášek do pečiva a cukr). Přidáme olej, vejce, nastrouhanou cuketu a podle hustoty asi 3 lžíce mléka a vše dobře promícháme. Nakonec přidáme kakao a skořici a opět řádně zamícháme.
Těsto nalijeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech. Pečeme při teplotě 180 stupňů asi 25 – 30 minut (podle druhu trouby). Nakonec cuketovou buchtu posypeme cukrem.
Tip k přípravě cuketové buchty
Příprava cuketové hrníčkové buchty je opravdu rychlá a snadná. Díky nastrouhané cuketě je buchta vláčná a není suchá. Místo cukety se dají přidat nastrouhaná jablka, která si můžeme v sezóně i zavařit a používat po celý rok k přípravě různých moučníků, nákypů a podobně – Zavařená strouhaná jablka.
Napsat komentář