Kategorie: Rady a tipy
Teplota a doba zavařování ovoce a zeleniny
Příprava nálevu na kompoty
Příprava nálevu na kompoty je nedílnou součástí zavařování ovoce. Ten nám v kompotech upravuje chuť ovoce, vytěsní vzduch mezi jednotlivými plody a umožní jejich dokonalé prohřátí při sterilaci.
Zavařování ovoce bez cukru
Nálev na okurky
Jak vypeckovat třešně
Jak vyrobit pektin z jablek
Pektinové látky jsou obsaženy v jednotlivých druzích ovoce v různém množství. Nejvíce je ho v rybízu, angreštu, nezralých jablkách, kdoulích a brusinkách. Více pektinových látek je v ovoci méně zralém, zráním jejich obsah klesá.
Nálev na okurky na jednu sklenici
Tento nálev na okurky na jednu sklenici se používá, když nám při zavařování okurek zbyde jedna nebo dvě sklenice, ale nestačí nám nálev. Nebo také když zavařujeme menší množství okurek a nevyplatí se nám nálev vařit. Já to také
Jak oloupat švestky
Švestkový kompot lze připravovat ze švestek loupaných i neloupaných. Existuje jednoduchý a osvědčený postup jak oloupat švestky. Připravené švestky dáme do cedníku, který ponoříme do vařící vody. Jakmile začnou slupky praskat,