Zavařování cuket

Zavařování cuket recepty

Cukety jsou oblíbená, na pěstování nenáročná, zelenina. V kuchyni z ní můžeme připravit například známou cuketovou buchtu, bramboráky nebo jí používáme při přípravě různých zeleninových i jiných receptů. Připravuje se smažená, dušená, zapečená i grilovaná. Také zavařování cuket není nikterak složité. Postup při zavařování je podobný jako u okurek. Cuketu zavařujeme nejčastěji ve sladkokyselém nálevu nebo je součástí různých sterilovaných zeleninových směsí. Cukety se dají také zamrazit.

Z cukety se dá upéci také jednoduchá a rychlá cuketová buchta. Recept přikládám: Cuketová buchta – hrníčková.
Více o zavařování cuket a zeleniny naleznete v našich článcích a receptech.

Související recepty:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *