Sterilovaný kedlubnový salát
Ingredience na sterilovaný kedlubnový salát:
- čerstvé mladé kedlubny
Přísady a koření (dávka pro litrovou sklenici):
- 2 zrnka pepře
- 2 řezy cibule
Nálev (na 1 l vody):
- 0,25 l 8% octa
- 30 g soli
- 100 g cukru
Příprava receptu na sterilovaný kedlubnový salát:
Kedlubny omyjeme, oloupeme, nastrouháme na hrubším struhadle na nudličky, krátce povaříme v osolené vodě (10 g soli na 1 l vody) a necháme odkapat. Kedlubny naplníme do zavařovacích sklenic, proložíme nadrobno nakrájenou cibulí, kořením a zalijeme horkým nálevem. Sklenice uzavřeme víčky, vložíme do zavařovacího hrnce a sterilujeme. Po zahřátí na 90 stupňů při této teplotě sterilujeme 25 minut (sklenice 0,7 – 0,9 l), 20 minut (sklenice 0,3 – 0,5 l). Sklenice se zavařeným kedlubnovým salátem hned po té z hrnce vyndáme.
Tip ke sterilovanému kedlubnovému salátu
Z kedluben konzervovaných tímto způsobem můžeme připravovat saláty s přídavkem nadrobno pokrájené cibule, nahrubo nastrouhaných jablek, drobně pokrájené sterilované okurky nebo kapie a podobně.
Více o zavařování zeleniny naleznete níže.
Z kedluben konzervovaných tímto způsobem můžeme připravovat saláty s přídavkem nadrobno pokrájené cibule, nahrubo nastrouhaných jablek, drobně pokrájené sterilované okurky nebo kapie a podobně.
Více o zavařování zeleniny naleznete níže.
Související články a recepty:
Napsat komentář