Broskve ve vlastní šťávě

Broskve ve vlastní šťávě recept
Ingredience na broskve ve vlastní šťávě:
    • čerstvé broskve s pevnou dužinou

Na litrovou sklenici:

  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžíce vody
Příprava receptu na broskve ve vlastní šťávě:

Broskve omyjeme, oloupeme, pokud nejdou loupat, ponoříme je v cedníku na chvíli do vařící vody mírně okyselené kyselinou citrónovou a hned ochladíme ve vodě studené.

Rukou potom snadno slupky stáhneme, broskve rozkrojíme na půlky a odstraníme pecky. Řezem dolů je narovnáme do zavařovacích sklenic, prosypeme cukrem, zalijeme lžící horké vody a upevníme víčka.

Sklenice s broskvemi dáme do zavařovacího hrnce s horkou vodou a sterilujeme. Po zahřátí na 90 stupňů při této teplotě sterilujeme 35 minut (sklenice 0,7 – 0,9 l), 30 minut (sklenice 0,3 – 0,5 l). Po ukončení sterilace broskve ve vlastní šťávě z hrnce vyndáme a necháme vychladnout.

Poznámka k broskvím ve vlastní šťávě
Před samotnou sterilací předchází zahřátí na teplotu 90 stupňů, což by mělo trvat okolo 30 minut. Broskve ve vlatní šťávě používáme k přípravě koláčů, kynutých knedlíků, nákypů a podobně.
Související články a recepty:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *