Nakládaný česnek
Ingredience na nakládaný česnek:
- čerstvý česnek
Nálev (na 1 litr vody):
- 0,25 l 8% octa
- 50 g pískového cukru
- 25 g soli
Koření a přísady (pro sklenici o obsahu 370 ml)
- 2 kuličky pepře
- 1 kulička nového koření
- 1/4 lžičky žlutých hořčičných semínek
- kousek bobkového listu
- kousek kapie
Příprava receptu na nakládaný česnek:
Oloupané stroužky česneku opláchneme, dáme do sklenic a přidáme koření a kapii. Kdo má rád ostřejší může přidat chilli papričku (čerstvou i sušenou).
Svaříme všechny suroviny na nálev, zalijeme skleničky s česnekem, uzavřeme víčky, vložíme do zavařovacího hrnce a sterilujeme.
Po zahřátí na 90 stupňů sterilujeme při této teplotě 20 minut. Skleničky s nakládaným česnekem hned vyndáme z hrnce a necháme vychladnout.
Tip k receptu na nakládaný česnek
Pokud nemáte rádi česnek pro jeho ostrou chuť, je ideální vyzkoušet si ho naložit. Naložený česnek má jemnější chuť a není tak štiplavý jako česnek čerstvý. Můžeme ho použít třeba jako přílohu k masu. Více o zavařování zeleniny naleznete níže.
Pokud nemáte rádi česnek pro jeho ostrou chuť, je ideální vyzkoušet si ho naložit. Naložený česnek má jemnější chuť a není tak štiplavý jako česnek čerstvý. Můžeme ho použít třeba jako přílohu k masu. Více o zavařování zeleniny naleznete níže.
Napsat komentář