Zavařování jablek

Zavařování jablek recepty

Jablka jsou u nás jedním z nejrozšířenějších a nejoblíbenějších druhů ovoce. Nejlepší ke konzumaci jsou samozřejmě čerstvá, ale dobře se hodí i k zavařování. K zavařování jablek se hodí všechny plody – plané, padané, kyselé i vyzrálé. Podle jejich jakosti a zralosti je můžeme zpracovat na různé druhy zavařenin.

  • Z málo zralých, padaných jablek se připravuje rosol, marmeláda nebo domácí pektinový přípravek.
  • Hodně kyselá jablka se hodí k přípravě sirupu.
  • Zralá padaná jablka můžeme použít k výrobě moštu, vína a k sušení.
  • Ze zralých česaných jablek vyrábíme kompot nebo mošt.
  • Planá jablka používáme pro obsah tříslovin a kyselin jako přísadu k výrobě moštů a sirupů.
Související články a recepty:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *