Nakládané papriky se zelím
Ingredience na nakládané papriky se zelím:
- 6 středně velkých paprik
- 1 kg červeného zelí na naplnění paprik
- 20 g soli
- 30 g cukru
Nálev:
- 0,4 l vody
- 0,2 l 8% octa
- 1 lžička soli
- 1 lžička cukru
- 1 bobkový list
- 3 kuličky pepře
Očištěné, nadrobno pokrájené zelí osolíme, osladíme, dobře promícháme a necháme 2 hodiny stát. Papriky omyjeme, vykrájíme jádřince, stopky, vnitřní palčivá žebra a dobře vypláchneme, abychom odstranily všechna semena. Papriky naplníme připraveným zelím, urovnáme do dvoulitrové sklenice a zalijeme horkým nálevem (suroviny na nálev smícháme a přivedeme téměř k varu). Sklenici uzavřeme, dáme do zavařovacího hrnce s horkou vodou a sterilujeme. Po zahřátí na 90 stupňů (asi 25 minut), potom při této teplotě sterilujeme ještě 35 minut.
Poznámka k nakládaným paprikám se zelím
Stejně můžeme sterilovat červené papriky (kapie) naplněné bílým zelím. Více o zavařování zeleniny naleznete níže.
Stejně můžeme sterilovat červené papriky (kapie) naplněné bílým zelím. Více o zavařování zeleniny naleznete níže.
















Napsat komentář