Rajčatové chutney

Rajčatové chutney recept
Ingredience na rajčatové chutney:
      • 1 kg červených rajčat
      • 2 velké cibule
      • 200 g jablek
      • 200 g rozinek
      • 1/2 lžičky hořčičných semínek
      • kousek zázvoru
      • 4 kuličky pepře
      • kousek skořice
      • špetka soli
      • 200 g cukru
      • 0,1 l 8% octa
Příprava receptu na rajčatové chutney:

Omytá rajčata nakrájíme na plátky, cibuli oloupeme a pokrájíme na kostičky. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na malé kousky.

Cibuli podusíme ve 3 lžících octa doměkka, přidáme rajčata, jablka, sůl, opláchnuté rozinky a koření svázané do řídké tkaniny a za častého zamíchání podusíme doměkka.

Potom přidáme zbytek octa a cukr a vaříme dál, až má směs hustotu džemu. Odstraníme koření a vařící chutney nalijeme do skleniček. Okraje skleniček otřeme a hned upevníme víčka. Skleničky otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout. Rajčatové chutney uložíme na temném a chladném místě.

Související články a recepty:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *