Sušené třešně

Sušené třešně recept

Sušení ovoce je jeden z oblíbených způsobů, jak si jej uchovat na pozdější spotřebu. Na sušení třešní jsou vhodné plody zralé i přezrálé. Sušené třešně se buď dají jen tak uzobávat jako sladká svačinka nebo je můžeme přidávat do moučníků nebo náplní místo rozinek. Třešně patří mezi nejoblíbenější druhy ovoce, hlavně čerstvé, ale ani sušením příliš neztrácí na své chuti.

Sušené třešně – recept:

Třešně přebereme, omyjeme, necháme odkapat a zbavíme stopek. Potom je předsušíme na prudkém slunci nebo v troubě při teplotě 35 – 40 stupňů tak dlouho, až z nich jdou vymáčknout pecky.

Odpeckované třešně dáme do vařícího cukerného roztoku (stejný podíl vody a cukru), zahřejeme téměř k varu, sundáme z plotýnky a necháme proslazovat do dalšího dne.

Druhý den je opět zahřejeme k varu a necháme vychladnout. Potom třešně scedíme, necháme odkapat a usušíme nejprve při 60 stupních a dosoušíme při 50 stupních. Usušené třešně jsou vláčné a při stisknutí z nich nevytéká šťáva.

Související články a recepty:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *