Zavařování ostružin

Zavařování ostružin recepty

Ostružiny, ať už lesní nebo zahradní, jsou nejen výborným ovocem, ale působí i velmi pozitivně na naše zdraví. Čerstvé ostružiny jsou významným zdrojem vitamínu C a  jsou známy svými antioxidačními účinky. Obsahují i mnoho jiných vitamínů a minerálů působících příznivě jako prevence mnoha zdravotních problémů a slouží také jako podpora při jejich léčbě. Ostružiny konzumujeme buď čerstvé nebo jsou výborné do různých moučníků a dezertů. Zavařování ostružin je možnost, jak si toto zdravé ovoce uchovat pro celý rok. Zahradní ostružiny jsou vhodné k přípravě kompotu, džemu, marmelády, klevety, rosolu, moštu, sirupu, džusu a můžeme je také zamrazit. Z divoce rostoucích lesních ostružin můžeme připravit džem, marmeládu, sirup nebo džus. Plody ostružin po utržení je třeba zpracovat co nejdříve, nevydrží moc dlouho čerstvé. Více o zavařování ostružin naleznete v našich receptech.

Související recepty:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *