Zavařování broskví

Zavařování broskví recepty

Broskve jsou výborné, lehce stravitelné ovoce, obsahující spoustu vitamínů a minerálů. Nejlépe chutnají samozřejmě čerstvé, ale v kuchyni jsou oblíbené k přípravě různých moučníků, ovocných knedlíků, nákypů, ale například i v kombinaci s drůbežím masem a podobně. Také zavařování broskví je oblíbenou úpravou tohoto výborného ovoce a způsob, jak si ho uchovat na zimní období.

Čerstvé broskve nelze dlouho skladovat maximálně asi 5 dní v chladném prostředí, proto pokud jich máme větší množství, je třeba ho včas zpracovat. Můžeme z nich připravit spoustu výborných zavařenin a konzervovaných výrobků jako například kompot, marmeládu, džem i džus. Na zavařování používáme většinou broskve loupané, protože zavařeniny z nich jsou mnohem chutnější. Jak snadno oloupat broskve neleznete ZDE. Dají se také sušit nebo zmrazit. Více o zavařování broskví najdete v našich receptech.

Související články a recepty:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *