Sterilované pečené papriky
Ingredience na sterilované pečené papriky:
- 2 kg čerstvých paprik
Nálev:
- 0,8 l vody
- 0,2 l 8% octa
- 20 g soli
- 100 g cukru
- 5 kuliček pepře
- 1/2 bobkového listu
Opláchnuté a osušené papriky opečeme v troubě, slupka však nesmí zhnědnout. Hned po opečení je přendáme do hlubší nádoby, přikryjeme pokličku a necháme chvíli stát.
Pak papriky oloupeme, zbavíme stopek a jádřinců, urovnáme do zavařovacích sklenic a zalijeme horkým nálevem (uvedené ingredience smícháme a přivedeme téměř k varu).
Sklenice uzavřeme, dáme do zavařovacího hrnce s horkou vodou a sterilujeme. Po zahřátí na 90 stupňů při této teplotě sterilujeme 25 minut (sklenice 0,7 – 0,9 l), 20 minut (sklenice 0,3 – 0,5 l). Po ukončení sterilace sklenice s nakládanými pečenými paprikami hned z hrnce vyndáme a necháme vychladnout.
















Napsat komentář