Sterilované pečené papriky

Sterilované pečené papriky recept
Ingredience na sterilované pečené papriky:
    • 2 kg čerstvých paprik

Nálev:

  • 0,8 l vody
  • 0,2 l 8% octa
  • 20 g soli
  • 100 g cukru
  • 5 kuliček pepře
  • 1/2 bobkového listu
Příprava receptu na sterilované pečené papriky:
Opláchnuté a osušené papriky opečeme v troubě, slupka však nesmí zhnědnout. Hned po opečení je přendáme do hlubší nádoby, přikryjeme pokličku a necháme chvíli stát.

Pak papriky oloupeme, zbavíme stopek a jádřinců, urovnáme do zavařovacích sklenic a zalijeme horkým nálevem (uvedené ingredience smícháme a přivedeme téměř k varu).

Sklenice uzavřeme, dáme do zavařovacího hrnce s horkou vodou a sterilujeme. Po zahřátí na 90 stupňů při této teplotě sterilujeme 25 minut (sklenice 0,7 – 0,9 l), 20 minut (sklenice 0,3 – 0,5 l). Po ukončení sterilace sklenice s nakládanými pečenými paprikami hned z hrnce vyndáme a necháme vychladnout.

Související články a recepty:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *