Třešňová bublanina – hrníčkový recept
Tato jednoduchá a rychlá třešňová bublanina – hrníčkový recept na velký plech je starý a ověřený recept, který můžeme obměnit i jiným ovocem.
Třešňová bublanina hrníčkový recept
- třešně
- 2 hrnečky polohrubé mouky
- 1 hrneček cukru krystal nebo krupice
- 3 vejce
- 250 ml smetany ke šlehání
- 1 prášek do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- lžíce rumu
- tuk na vymazání plechu
- hrubá mouka na vysypání plechu
- moučkový cukr na posypání
Vejce s cukrem a vanilkovým cukrem utřeme. Potom přidáme mouku promíchanou s pečivovým práškem, smetanu a rum. Vše dohromady dobře vymícháme.
Těsto nalijeme do vymazaného a hrubou moukou vysypaného plechu a poklademe třešněmi. V předem vyhřáté troubě na 180 stupňů pečeme, až bude třešňová bublanina dozlatova (asi 20 – 30 minut podle druhu trouby).
Před podáváním se může třešňová bublanina posypat moučkovým cukrem.
Tip k přípravě třešňové bublaniny – hrníčkového receptu
Na přípravu hrníčkové bublaniny můžeme použít i jiné ovoce (například višně, jahody, meruňky a podobně). Místo čerstvých třešní se dají přidat třešně sterilované. Recept lze použít také na přípravu velikonočního beránka nebo bábovky. Při přípravě bábovky můžeme do části těsta dát kakao a do formy nalít těsto střídavě světlé, tmavé a nakonec zase světlé.
Velice jednoduchý recept.
Třešňová bublanina byla moc dobrá a jen se po ní zaprášilo
Díky Jana
Dnes jsem upekla je naprosto úžasná. Díky za recept 🙂
Lenka
Bublanina je vynikající. Vláčné těsto, dnes peču již podruhé. Díky. Michaela.
Mám velkou radost, že vám bublanina chutná. Tento recept používám i na bábovku. Do části těsta dám kakao a do bábovkové formy naleji půlku světlého těsta, potom tmavé a nakonec zbytek světlého.
Jitka