Sterilované lečo

Sterilované lečo recept
Ingredience na sterilované lečo:
    • stejná hmotnost očištěných paprik (červených, žlutých, světle zelených, ne ale tmavě zelených, které můžou způsobit poněkud nahořklou chuť) a rajčat
    • sůl
Příprava receptu na sterilované zeleninové lečo:
Z paprik vyřízneme jádřince, opláchneme, pokrájíme na nudličky, rajčata na plátky (rajčata můžeme předem ponořit do vařící vody na 1 – 2 minuty, potom přendat do studené a oloupat). Připravenou zeleninu mírně osolíme a v nízké vrstvě dusíme v kastrolu do polohusta. Téměř vařící lečo naplníme do skleniček, okraje otřeme, upevníme víčka a dáme do zavařovacího hrnce s horkou vodou. Sterilujeme 50 minut při teplotě 95 stupňů. Zavařené lečo druhý nebo třetí den znovu sterilujeme při stejné teplotě po dobu 30 minut.
Poznámka ke sterilovanému leču
Sterilované lečo je v zimě vždy při ruce, stačí jen otevřít sklenici, orestovat na cibulce uzeninu, přidat zavařené lečo a vejce a máme výbornou večeři nebo oběd. Takto zavařená zelenina se dá ale použít i pod maso. Více o zavařování zeleniny naleznete níže.
Související články a recepty:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *